Economie & Toerisme
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

Toerisme is één van de speerpunten van de Provincie Limburg, de Parkstad-gemeenten én het Bewonersplatform Kerkrade-West.

Toerisme is belangrijke pijler voor economie Parkstad
Met een omzet van € 205-215 miljoen in 2006/2007 is de toeristisch-recreatieve sector in Parkstad de afgelopen jaren fors gegroeid (+75% sinds 2002/2003) en ook groter dan algemeen wordt aangenomen.

De regio kent veel toeristisch-recreatieve bedrijven die van grote naam en faam zijn: PinkPop en SnowWorld.zijn nationale ‘merken’, GaiaZoo is één van de mooiste kleine dierentuinen van Nederland en ZLSM is een unieke stoomtreinattractie. De Woonboulevard in Heerlen heeft een Euregionale aantrekkingskracht. Museumplein, Mondo Verde en de Openbare Golfbaan Brunssum hebben een bovenregionale uitstraling. Naast deze – met name dagtoeristische – trekkers beschikt de regio over een fraai landschap (de groene Westcorridor die Parkstad Limburg verbindt met het Heuvelland, diverse mooie natuurgebieden aan de Oostkant), een eigen cultuur en een rijk cultuurhistorisch verleden (die onder meer tot uiting komen in diverse bezienswaardigheden en evenementen).

Enkele van deze pijlers van de Parkstad-economie bevinden zich in of grenzen aan Kerkrade-West: GaiaZoo, Botanische Tuin, Parkstad Limburg Stadion, Station Spekholzerheide ZLSM, Kasteel Erenstein, Vrijetijdsboulevard de Locht (Leisure Dome), Visvijvers Craneweyer, Pferdeland, Romeinse villa, Groenmetropool, (Mondo-Verde, Pinkpop Megaland, Snowworld, Museumplein Kerkrade). Voor ons als Bewonersplatform is het belangrijk deze ontwikkelingen op de voet te volgen. We doen dit door plannen te bestuderen, kritische vragen te stellen en door kleine projecten te stimuleren die kunnen bijdragen aan deze voor ons belangrijke economische ontwikkeling,

Wat kunnen deze kleine projecten bijvoorbeeld zijn: Het uitstippelen en beschikbaar stellen van fietsroutes, wandeltochten, het plaatsen van banken, het toeristisch fotoarchief, ontwikkelen van promotiemateriaal, ondernemersinitiatieven speciaal gericht op dagjesmensen, fietsenrekken bij winkels en attracties, wegwijzers, extra verlichting bij bijzondere gebouwen, informatiepunten in onze buurtwinkels  enz.
Heeft u zelf een goed idee neem dan contact op met het Bewonersplatform, dan kunnen we samen kijken wat realiseerbaar is.
Een mailtje naar bewonersplatform@kerkrade-west.nl kan het begin zijn.

De werkgroep Toerisme en Recreatie van het Bewonersplatform Kerkrade-West is al enkele jaren bezig om samen met bewoners, ondernemers en gemeente een basis te leggen voor een verdere toeristische ontwikkeling van Kerkrade. We doen dit o.a. door het realiseren van een aantal wandeltochten in en rond onze wijk.

Een niveau terug
Recreatie en Toerisme
Bestemmingsplannen
Starters Aanbestedingen
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Economie & Toerisme] [Communicatie] [Ouderenplatform] [Zorg & Samenleving] [Bewonersprojecten] [Wijk & Buurt] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west