GaiaZOO Kerkrade-West
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

In het mooie Zuid-Limburg ligt een prachtig dierenpark; GaiaZOO Kerkrade. In dit bijzondere en moderne dierenpark leven de dieren in ruime, natuurlijke verblijven. GaiaZOO is voor zowel kinderen als volwassenen een geweldig dagje uit, waar “beleven” en “ervaren” centraal staan.
Beleef de avontuurlijke natuur tijdens de vier ontdekkingstochten door GaiaZOO. Deze leiden je naar verre landen met exotische dieren zoals gorilla’s, giraffen, neushoorns, cheeta’s en zelfs een bos met loslopende apen. Maar ook naar het koude noorden, waar vraatzuchtige veelvraten en wollige muskusossen leven. In GaiaZOO ga je tevens terug naar historische tijden. Toen Limburg nog op de evenaar lag en het er tropisch warm was, en naar de tijd dat er dinosaurussen in alle vormen en maten door het landschap zwierven.
Niet zomaar een dierentuin!?

GaiaZOO is het eerste dierenpark met één centraal thema: de Gaia-gedachte die de aarde als een unieke, levende planeet beschouwt. De naam “Gaia” verwijst naar de Griekse godin van de aarde, het “moeder aarde” symbool van de oudheid, én naar een moderne visie op het leven op aarde. GaiaPark is voor zowel volwassenen als kinderen een geweldige belevenis! Kinderen kunnen zich uitleven in de uitdagende JungleTour of een rondje draaien op de spectaculaire DinoCarrousel!

GaiaZOO maakt de oneindige samenhang zichtbaar tussen alle elementen die op aarde aanwezig zijn. Zoogdieren, vissen, vogels, insecten, planten, bacteriën, maar ook de levenloze natuur zoals water, lucht en bodem zijn met elkaar verbonden en afhankelijk van elkaar. In dit complexe verband heeft ook de mens een plaats. Maar wat is onze afhankelijkheid van en onze invloed op deze samenhang?

meer informatie: www.gaiazoo.nl                                                                                                                                                                                                                                                                  bron: Gaia-Park Kerkrade-Zoo
 

Een niveau terug
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Wijk & Buurt] [Wijkvoorzieningen] [De buurten van West] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west