Parkstad Limb.Stadion
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

BedrijvenTerrein “Rodaboulevard” inclusief Parkstad Limburg Stadion

Een stadion in een woonwijk kan tegenwoordig niet meer, maar een stadion in een kaal weiland zal door geen enkele bank worden gefinancierd. Roda JC koos niet voor een multifunctionele stadionvorm als het Gelredome. Toch werd Roda JC het meest bekende merk van de regio. Zelfs over de landsgrenzen heen is het een begrip. De architect heeft hier een fantastisch project neergezet met een uitstraling van warmte en klasse. In de aanschaf was dit natuurlijk wel duurder, maar uiteindelijk verdien je dat terug in de verkoop van de commerciŽle delen. Net als bij voetbal moet je kijken naar wat het kost, maar meer nog naar wat het oplevert. Uiteindelijk krijgt de gemeenschap mťťr terug dan het stadion heeft gekost. Een evenement als het WMC is hier eveneens mogelijk; zoiets heeft zelfs internationale uitstraling.

De commerciŽle ruimten in de catacomben bleken heel belangrijk om geld voor de tribunes te genereren. Roda JC bouwde het eerste stadion van Nederland waar de club profiteert van de commerciŽle activiteiten eromheen. Veel clubs in Nederland en BelgiŽ zijn op zoek naar mogelijkheden voor een commercieel haalbaar stadion. Ze komen hier regelmatig de kunst afkijken. Daar mogen we best trots op zijn. Door de duurdere plannen toch in ťťn keer te realiseren blijkt het rendement groter en heeft Roda JC uiteindelijk aanzienlijk lagere huisvestingskosten. We moeten de teamgeest van Roda gebruiken om ook Parkstad als vierde stad van Nederland op de kaart te zetten. Ook Heerlen heeft met het Parkstad Limburg Stadion een juweeltje in handen. Het is een unieke ontmoetingsplek voor ondernemers in de hele regio. We willen de voetbalbeleving nog verder versterken. Je moet bij wijze van spreken de massageolie kunnen ruiken. Roda JC is een aanraakbare koempelclub en daar moeten we gebruik van maken.

Ondertussen heeft de Rodaboulevard echter al de beste Hornbach en de beste Decathlon van Nederland en een geweldige discotheek. Andere bouwmarkten zoals Praxis en Karwei zijn inmiddels verhuisd van Heerlen-Heerlerbaan naar de Rodaboulevard. Aan de zuidtribune sinds kort een Golden Tulip Hotel met een kleine vergaderaccommodatie. Voor grotere vergaderruimten kan men gebruik maken van de zalen in het stadion. Zo zien we steeds meer ondernemers meedenken hoe nog meer traffic kan worden gegenereerd. Ondernemers willen zich graag op deze locatie vestigen, zowel dienstverleners als retailers. Niet zo vreemd dat ook Albert Heijn gekozen heeft voor de vestiging van een AH-XL op deze locatie. De bereikbaarheid is uitstekend, er zijn voldoende parkeerplaatsen en traffic aanwezig. Ook een Callcenter heeft zich hier gevestigd omdat zij de voorkeur gaven aan het multifunctionele karakter van de Rodaboulevard boven vestiging op een pure dienstenlocatie. De plannen voor de vestiging van een megabioscoop worden steeds concreter. Blijft over het laatste stukje onder de tribunes aan de hotelkant, hier wil met een bowlingcentrum vestigen. De Rodaboulevard is een mooi voorbeeld van hoe de commercie deels het voetbal kan dragen.  Dit gebied is een geweldig visitekaartje voor Kerkrade en Parkstad.

Een niveau terug
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Wijk & Buurt] [Wijkvoorzieningen] [De buurten van West] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west