Bewonersprojecten
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

Leefbaarheid 

Aan de slag in de buurt

Iedereen wil graag wonen in een leefbare buurt. Een goed contact met je buren, woonplezier, samen leuke dingen doen buiten, veiligheid, een leuk ingerichte woonomgeving en (het ontbreken van) rommel op straat en overlast.

Leefbaarheid

Veel instanties werken aan de leefbaarheid: de (deel)gemeente, de politie, de woningcorporatie, enz. Maar de bewoner kan zelf ook het nodige doen. Een leefbare buurt kun je alleen bereiken als je er gezamenlijk aan gaat werken. Andere bewoners uit je straat of buurt kan je leren kennen, door een gezamenlijke activiteit te organiseren. Of je gaat samen aan de slag om een probleem in je buurt op te lossen.

Hoe pak je dat aan?

Maar hoe pak je dat aan? Wie heb je nodig? En hoe kom je aan geld? Om je te helpen die vragen te beantwoorden, kun je het stappenplan bekijken; hieraan staat welke stappen je kunt volgen om een plan uit te voeren. Om ideeŽn op te doen kun je ook het projectenoverzicht bekijken.

Meer informatie

Als je het lastig vindt om zelf te beginnen, kun je voor verder advies het Bewonersplatform bellen of e-mailen.

Je kan ook hulp zoeken bij het opbouwwerk of de bewonersorganisatie in je buurt, of bij je verhuurder. Het opbouwwerk heeft vaak budgetten voor activiteiten in de buurt.

Een andere manier om voor je project aan budget te komen is via een of meerdere fondsen. Bij het adressenoverzicht staat een lijst van fondsen die wellicht een project willen ondersteunen. De genoemde organisaties en fondsen vinden leefbaarheid belangrijk. Daarom stellen ze geld voor dat doel beschikbaar.

Om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren zijn door het Bewonersplatform diverse projecten op de rails gezet.

I

Heeft u plannen, ideeŽn, voorstellen om de leefbaarheid in buurt of wijk te verbeteren dan hebben we u nodig. Blijf niet langs de zijlijn staan maar meldt u aan bij het secretariaat.

Een niveau terug
Wijkbudget
Projecten bewoners
Buurtwerk
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Economie & Toerisme] [Communicatie] [Ouderenplatform] [Zorg & Samenleving] [Bewonersprojecten] [Wijk & Buurt] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west