Dagtoerisme
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

Douanemuseum Friedrichs

Het douanemuseum Friedrichs is een levendig centrum dat de grensgeschiedenis en -verhalen in leven houdt. Hier worden naast historische achtergronden ook veel bezienswaardigheden gepresenteerd, zoals documenten over de zogenaamde “zondige grens” in de periode 1950, toen douanebeambten nog regelmatig smokkelaars op de hielen zaten. Te zien zijn gesmokkelde en in beslag genomen souvenirs en voorbeelden van namaakmerkartikelen, maar ook uniformen, een kamer met originele meubels, een illegale stokerij, een schoenmakerswerkplaats in de kelder en een schaalmodel van de grensovergang Aachen-Lichtenbusch.

Gaia-Zoo Kerkrade

In het mooie Zuid-Limburg ligt een prachtig dierenpark; GaiaZoo. In dit bijzondere en moderne dierenpark leven de dieren in ruime, natuurlijke verblijven. GaiaZoo is voor zowel kinderen als volwassenen een geweldig dagje uit, waar beleven ervaren centraal staan. 
Beleef de avontuurlijke natuur tijdens de vier ontdekkingstochten door GaiaZoo. Deze leiden je naar verre landen met exotische dieren zoals gorilla’s, giraffen, neushoorns, cheetas’s en zelfs een bos met loslopende apen.


Craneweyer

De Cranenweier beslaat een oppervlakte van ongeveer 20 ha. Het heeft een regulerende functie (voorkoming van wateroverlast in de voormalige gemeente Eygelshoven en van overbelasting van de Worm) en een recreatieve functie (ligging in recreatiegebied, visvijver met ongeveer 500 visplaatsen en voormalige roeivijver).

Botanische Tuin Kerkrade

De Botanische Tuin Kerkrade behoort tot de 2e categorie niet universitaire botanische tuinen. De omschrijving luidt als volgt. Een tuin, waarin zich ten dienste van het publiek bijeengebrachte verzameling in en uitheemse gewassen bevindt, die soms ten dele in kassen is ondergebracht en waarin de soorten afzonderlijk staan opgesteld.

MondoVerde

De Wereldtuinen van Mondo Verde zijn uniek voor Europa. Hier bezoekt u de mooiste plekjes van de wereld ... in één dag! En onderweg geniet u van de mooiste bloemen en meeste bijzondere planten.

Snowworld

SnowWorld biedt u de mogelijkheid om het wintersportgevoel in eigen land te ervaren. Jong of oud, beginnend of gevorderd. Iedereen is welkom, 365 dagen per jaar! SnowWorld Zoetermeer en Landgraaf beschikken respectievelijk over 3 pistes tot 210 meter met 10 liften en 5 pistes met 9 liften. De langste pistes in Landgraaf zijn zelfs 520 meter en zijn voorzien van een 6-persoons stoeltjeslift en een heuse Almhutte.

Golfbaan Brunssummerheide

Gelegen tussen de natuurgebieden Brunssummerheide en de Schinveldse bossen, ligt sinds 1985 een voor Nederlandse begrippen unieke 45 holes golfbaan. Oude percelen met naaldbomen, afgewisseld met jonge dennen, loofbossen en vennetjes of grote waterpartijen met tees op verrassende hoogtes, geven de golfbaan met zijn prachtige greens een heel bijzonder karakter en een eigen moeilijkheidsgraad. Alle fairways zijn bovendien voorzien van sproeikoppen en daardoor steeds uitstekend bespeelbaar.

Woonboulevard Heerlen

Woonboulevard Heerlen heeft winkels op gebied van wonen, woninginrichting en diverse restaurants en café’s. Het winkelcentrum beschikt over ruim 50 winkels en 3500 eigen parkeerplaatsen. In totaal hebben de bedrijven bijna 1000 werknemers. De woonboulevard is in 1991 met 40.000 m² gestart. Het was destijds de eerste in zijn soort in Limburg. Met de komst van IKEA en uitbreidingen van andere winkels, onder andere in 2004, is de oppervlakte uitgegroeid tot 120.000 m². De woonboulevard ligt direct aan de A76.

Stoomtrein ZLSM

De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) exploiteert een stoomtreindienst over de spoorlijn tussen Kerkrade en Valkenburg. Het gedeelte tussen Kerkrade en Simpelveld is onderdeel van de Miljoenenlijn, een toeristische spoorweg.
Het centrale punt van de ZLSM is Station Simpelveld. Hier bevinden zich ook de loodsen en de werkplaats. Van hieruit wordt over drie trajecten gereden, naar Valkenburg, Kerkrade en Vetschau (Duitsland). Het baanvak Schin op Geul – Simpelveld – Vetschau is onderdeel van de vroegere verbinding Maastricht – Aachen Hbf.

Museumplein Kerkrade

Aan het Museumplein liggen 3 musea van formaat naast elkaar, het Continium, de Cube en Columbus. Een plek, waar kennis en verwondering over wetenschap, technologie, design en onze aarde tot bloei komen en waar verleden, heden en toekomst elkaar vinden.

LeisureDome Kerkrade-West

JT Bioscopen, Bowlo, Glowgolf, Lasergame, Wok Parkstad Plaza, Darteldome, Gamestate, Soccer Arena en Happy Italy. Topattracties bij het Parkstad Limburg Stadion naast elkaar. Leisure-dome geeft vermaak, ontspanning en plezier aan de bezoekers van iedere leeftijdscategorie.

Een niveau terug
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Economie & Toerisme] [Communicatie] [Ouderenplatform] [Zorg & Samenleving] [Bewonersprojecten] [Wijk & Buurt] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west