Buitenring Parkstad
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

Afsluiting gedeelte Wauwelpad en Parallelweg, gemeente Kerkrade
Aanleg nieuw viaduct onder Miljoenenlijntje (ZLSM)


Vanaf maandag 1 februari 2016 wordt een gedeelte van het Wauwelpad en de Parallelweg afgesloten (zie situatietekening). Dit is nodig om werkruimte te  creŽren voor de bouwwerkzaamheden

Voetgangers en eventuele (brom-)fietsers kunnen gebruik blijven maken van de huidige spoorwegtunnel onder het Miljoenenlijntje, van en naar de Hamweg/Hamstraat. De Parallelweg en het Wauwelpad zijn tijdens de bouw echter geen doorgaande route. Aan het eind van de werkzaamheden wordt het Wauwelpad weer opengesteld.
De parallelweg zal in de eindsituatie doodlopend worden.

Begin februari 2016 wordt eerst gestart met voorbereidende werkzaamheden
Vanaf maandag 15 februari 2016 zal dan gestart worden met de daadwerkelijke bouw van het nieuwe viaduct. Dit nieuwe viaduct wordt, op verzoek van het Bewonersplatform Kerkrade-West, naast de spoorpassage ook voorzien van een voetgangerspassage (ten behoeve van het Wauwelpad) en een faunapassage. De voor wandelaars belangrijke route Spekholzerheide-Anstelvallei v.v. blijft daarmee gehandhaafd.
De stoomtrein ZLSM zal vanaf 1 juli 2016 weer volledig in bedrijf zijn, daarom dienen de werkzaamheden in maximaal 5 maanden afgerond te zijn. Om dit te kunnen realiseren, is het noodzakelijk dat er op zaterdagen wordt doorgewerkt.

 

Een niveau terug
Veilig halen en brengen
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Economie & Toerisme] [Communicatie] [Ouderenplatform] [Zorg & Samenleving] [Bewonersprojecten] [Wijk & Buurt] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west