Elisa-Gracht
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

Project “Elisa-Gracht Veilig en schoon 

Het Bewonersplatform Kerkrade-West, de gemeente Kerkrade en studenten van de Hogeschool Zuyd werken eenmalig  samen in het project ‘Achterpaden in de Gracht’.

In de buurt Gracht zijn de laatste twee jaar diverse grote verbeterprojecten uitgevoerd in samenwerking tussen gemeente, het Bewonersplatform Kerkrade-West, Hestia, Politie en de overige partners in de buurt. Zo zijn er projecten uitgevoerd in de Lourdesstraat, Dorothea-Gracht en Caecilia-Gracht. Voor het vervolg van het project is gekozen voor de Elisa-Gracht.

Het Bewonersplatform Kerkrade-West en de gemeente willen graag op korte termijn starten met een inventarisatie van de achterpaden in de Elisa-Gracht met als doel de fysieke verbetering van de achterpaden, het verhogen van het veiligheidsgevoel in het gebied en het verhogen van de betrokkenheid van de bewoners in hun eigen woonomgeving.


Deelname Studenten Hogeschool Zuyd
Het project ‘Achterpaden Gracht’ wordt door diverse organisaties met belangstelling gevolgd. Ook door de Hogeschool Zuyd die aan de gemeente heeft gevraagd of studenten van de studierichting Social Work in dit project mogen meedoen. De studenten hebben in dit project een andere rol dan gemeente en Bewonersplatform. De studenten hebben de opdracht de bewoners te leren kennen, in beeld te brengen wat bewoners in een gebied met elkaar verbindt en wat bewoners samen willen betekenen voor hun buurt.

De studenten stellen zich zelf aan u voor:

Beste bewoners van de Elisa-Gracht,
Wij zijn studenten van de opleiding Social Work, Hogeschool Zuyd in Sittard. In opdracht van de Gemeente Kerkrade gaan wij uw straat in beeld brengen. Hiervoor hebben we uw medewerking nodig. Wij zullen de komende weken uw straat bezoeken en hopen met zoveel mogelijk bewoners te kunnen spreken. Wij zouden van u willen weten wat er leeft in uw straat. Zoals: wat is er in de buurt te doen en wat zou u graag  willen veranderen?
Verder willen wij graag samen met de buurt een leuke activiteit  organiseren. Als u hiervoor ideeŽn  heeft zouden wij dat graag van u willen horen.

Een niveau terug
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Economie & Toerisme] [Communicatie] [Ouderenplatform] [Zorg & Samenleving] [Bewonersprojecten] [Wijk & Buurt] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west