Voedselbank Limburg-Zuid
Wekelijks worden ca 500 huishoudens ondersteund met een voedselpakket in Zuid Limburg door Voedselbank Limburg Zuid, een vrijwilligersorganisatie. De druk om meer voedselpakketten is de laatste jaren alleen maar flink toegenomen. Op dit moment staan bij ons meer dan 200 huishoudens op een wachtlijst voor een voedselpakket. De onkosten voor elk voedselpakket bedraagt ca 4 Euro.
Contact met Voedselbank Limburg Zuid
Het distributiecentrum in Landgraaf (DC) is het hart van onze organisatie. Nadat het voedsel opgehaald is bij verschillende leveranciers, wordt het naar het distributiecentrum gebracht, opgeslagen, worden voedselpakketten samengesteld en gedistribueerd over de uitgiftepunten in Zuid Limburg.
Openingstijden:
Zie hiervoor de website: www.voedselbanklimburg-zuid.nl
Aanvragen
Aanvragen van een voedselpakket is alleen mogelijk via hulpverlenende instanties zoals o.a. sociaal wijkpunt, maatschappelijk werk, Riagg, Jeugdzorg, thuiszorgorganisaties en de diaconieën van kerken.
Financiële criteria
Een huishouden komt in aanmerking voor een voedselpakket wanneer het besteedbaar leefgeld (het bedrag voor de variabele kosten, zoals eten en kleding) per huishouden onder een bepaalde norm valt. Het normbedrag per maand bedraagt voor een alleenstaande volwassene : € 175,- . Voor elke bijkomende persoon in het huishouden: € 50,-
Intake
Een voedselpakket uitgifte duurt maximaal drie jaar. Na elke 6 maanden wordt door Voedselbank Limburg Zuid door middel van een intake opnieuw gekeken of de klant nog aan de voorwaarden voldoet om een voedselpakket te krijgen.
Voedselpakket als ondersteuning
Klanten ontvangen een voedselpakket ter ondersteuning. Een voedselpakket is een aanvulling op eigen wekelijkse boodschappen.
|