Patronaatplein
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

November 2007, opening weekmarkt en bomen verplanten.

Weekmarkt verhuisd.

Nadat de bomen van het Carboonplein op spectaculaire wijze naar hun nieuwe standplaats zijn verhuisd was het op woensdag 7 november de beurt aan de marktkooplieden. Zij namen met hun kramen plaats op het nieuw ingerichte plein aan de Patronaatstraat.

Al vroeg in de ochtend bruist het plein van leven. Marktkramen worden ingericht. De geluidswagen wordt in gereedheid gebracht om tijdens deze 1e weekmarkt op deze plek de opening een feestelijk tintje te geven. De marktkooplieden hebben producten ter beschikking gesteld die gratis aan de bezoekers worden uitgedeeld.

Om 10.30 uur wordt de officiŽle opening door wethouder Terpstra verricht. Vergezeld van zijn collega’s Thomas, Krewinkel en Krasovec geeft wethouder Terpstra een korte samenvatting van de tot stand gekomen afspraken met de marktkooplieden. Op deze plek de weekmarkt voortaan iedere woensdagochtend plaatsvinden.Hij proeft die ochtend al een gemoedelijke sfeer. Zowel bij de bezoekers als ook de standhouders.

Nadat de plechtigheid is beŽindigd nodigt de entertainer de wethouders uit voor een spelletje. Hun kennis van de nederlandstalige smartlap wordt danig op de proef gesteld. Met een portie gezonde rivaliteit wordt dit spel in goede harmonie gespeeld. Met de handen vol vitamines in de vorm van mandarijnen en bananen vertrekken de wethouders weer naar het gemeentehuis.

Op de markt gaan de feestelijkheden die ochtend tot 12.30 uur door.

Terugkijkend op deze 1e weekmarkt op zijn nieuw stek kunnen we stellen dat ook een nieuw plein ouderwets knus en gezellig kan zijn!

Inmiddels is de weekmarkt weer van het plein verdwenen en verhuisd naar het Carboonplein.
 

Een niveau terug
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Wijk & Buurt] [Wijkvoorzieningen] [De buurten van West] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west