Heilustpark
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

Op 31 januari werden bewoners, partners, en verenigingen uit de Heilust in Kerkrade-West aangezet tot een creatief proces over een nieuw aan te leggen park. Tijdens een bijeenkomst konden ze hun ideeŽn over de invulling van het park kenbaar maken. Ook mensen uit de Heilust die niet aanwezig waren bij de bijeenkomst kunnen hun wensen insturen.
 
West wint aan ruimte
Vanwege de krimpende bevolking in de regio Parkstad zijn er in de toekomst minder woningen nodig. Door de grootschalige sloop in de Heilust in Kerkrade-West is ruimte ontstaan. Ruimte om meer groen en meer recreatie in de buurt te brengen. De gemeente en Hestia groep willen dit realiseren door een park en een speeltuin aan te leggen.
 
Volop ideeŽn
Paul Nouwen, procescoŲrdinator bij de gemeente Kerkrade: 'We willen de mensen betrekken bij het ontwerpen van het park. Het park is voor de mensen; die moeten zich erin thuis gaan voelen! Natuurlijk hebben we wel te maken met een aantal beperkingen, zo reikt ons geldelijke potje niet tot in de hemel'. Door de goede opkomst kwamen er al talloze bruikbare ideeŽn naar voren: van moestuintjes en een jeu-de-boules-baan voor de senioren tot en met picknickvlonders en een ping pong tafel voor de jeugd!
 
Eerste ontwerp
De gemeente Kerkrade en Hestia groep hebben bureau Lubbers ingeschakeld omdat zij gespecialiseerd zijn in landschapsarchitectuur. Zij hebben de kennis van en ervaring met de inrichting van parken. Zij zullen ons begeleiden bij de inrichting van Park Heilust en hebben alvast een eerste ontwerp gemaakt zodat we niet bij nul hoeven te beginnen. Onderstaand dit eerste ontwerp.

Kaart park Heilust voor wenskaart_w

Het ontwerp laat zien dat we met de aanleg van Park Heilust een verbinding maken tussen het noordelijk gelegen Park Gravenrode en het zuidelijke Pferde- Landschaft. In het eerste ontwerp wordt het park, door de aanleg van hagen (grijze, liggende streepjes), opgedeeld in diverse 'tuintjes' (groene blokjes). Voor de invulling van deze tuintjes doen we een beroep op u! Wat zou u er graag zien? Een Cruijff Court is reeds voorzien. Ook ziet u op het kaartje heel duidelijk de speeltuin (geel) en de natuurspeelplaatsen (groen gestreept in Parkbos) aangegeven. Ook daar kunt u over meedenken.
 

Ideeenbord Park Heilust

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Nicole Dorscheidt van de gemeente Kerkrade, bereikbaar op telefoonnummer 14 045 of via e-mail: gemeentehuis@kerkrade.nl. Of met een van de leden van het Bewonersplatform bereikbaar per mail: bewonersplatform@kerkrade-west.nl of telefonisch bij een van de leden in uw buurt.

Een niveau terug
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Wijk & Buurt] [Wijkvoorzieningen] [De buurten van West] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west