Consuminderen
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

Consuminderen in plaats van consumeren

Bij consuminderen koppel je geld los van geluk. Eenvoudig leven, zoveel mogelijk zelfvoorzienend en genieten van simpele dingen. Je hebt niet veel geld nodig om gelukkig te zijn. Thema’s als milieubewust, duurzaam en hergebruik, daar gaat het on bij consuminderen.

Mensen consuminderen om verschillende redenen. Uit pure noodzaak, bijvoorbeeld omdat iemand niet veel te besteden heeft. Of als bewuste keuze, om meer rekening te houden met gezondheid en het milieu, maar ook met de eigen portemonnee.

In het pand aan de Wilhelminastraat 25 te Landgraaf worden bijeenkomsten gehouden met groepen mensen. Deze groepen noemen we “consuminderkringen”. Dit zijn groepen van acht tot tien personen die willen (leren) consuminderen. Leerpunten zijn: administratie opschonen, leren budgetteren, energiezuinig leven, duurzaamheid en hergebruik. Daardoor komt er ruimte om kwaliteiten te ontwikkelen. De leeftijd van de deelnemers varieert van 20 tot 72 jaar.

Iedereen kan zich inschrijven. De openingstijden zijn dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur en op vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur. Voor meer informatie: www.consuminderhuis.nl


 

Een niveau terug
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Wijk & Buurt] [Wijkvoorzieningen] [De buurten van West] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west