Programma Buurtkamer Gracht
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

I.v.m. de Corona-pandemie konden we de Buurtkamer enkele maanden niet gebruiken voor bewonersbijeenkomsten. Inmiddels is er meer duidelijkheid en zijn we weer begonnen met diverse activiteiten in de Buurtkamer. Met minder mensen tegelijk en meer dagdelen is het mogelijk langzaam de deuren weer te openen. Wil je gebruik maken van de Buurtkamer bel dan eerst met Mathieu Deckers 045-5418892.

Met een bijdrage van het Kansfonds kunnen we begin 2021 beginnen met twee nieuwe bewonersinitiatieven in de Buurtkamer Gracht.

Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaren in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. We steunen kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. En die zijn opgezet door betrokken mensen die iets willen doen voor de ander. Díe initiatieven, zo’n 600 per jaar, versterken we met geld. Dat doen we met giften van betrokken medemensen en door kennis en ervaring te delen. Zo zorgen we met elkaar voor een samenleving waarin plek is voor iedereen.

1. Naai- en verstelwerk voor beginners

Er zijn 3 buurtbewoners met ervaring die willen starten met een groep van 6-8 personen. Om te beginnen 2 dagdelen per maand. We starten met instructie van te gebruiken machines en materialen. Daarna kunnen de deelnemers eigen herstelwerk meebrengen en onder begeleiding herstellen.

2. Budgetkoken

Twee buurtbewoners willen starten met kookcursussen in de buurtkamer. Op deze manier kunnen zij hun kennis en ervaring delen met anderen. Belangrijk aspect in deze is dat zelf koken van je maaltijden ook voor kleine huishoudens niet duur hoeft te zijn. Veel gezinnen met alleenstaande moeders en alleenstaanden leven van een extreem laag inkomen. Na aftrek van de vaste lasten is er vaak minder dan 70 euro per week te besteden aan eten en drinken. Graag gaan we met deze mensen een samenwerking aan met de plaatselijke school voor bijzonder onderwijs ‘Jan Baptist’, die gaan beginnen met een door leerlingen aan te leggen en te onderhouden moestuin. Als start willen we 2 dagdelen per maand vrijmaken voor deze nieuwe activiteit.

Informatie over beide activiteiten kun je krijgen bij Kitty Crombach, telefoon 06-15501032 of via een pb op onze faceboekpagina.

 

[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Wijk & Buurt] [Wijkvoorzieningen] [De buurten van West] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west