Openbaar Vervoer
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter
Arriva treinen
Volg ons op Facebook Contact

Het nieuwe reizen met het het Openbaar Vervoer ingaande 11 december 2016

Het Bewonersplatform is 20 september j.l. op uitnodiging van de Provincie in Roermond aanwezig geweest op de hoorzitting m.b.t. het Openbaar Vervoer in Limburg in het bijzonder Kerkrade. Aanwezig waren afgevaardigden van Bewonersplatform Noord en West, Politieke partij Ons Kerkrade, Arriva, Provincie en de Gemeente Kerkrade.
De medewerker van de Provincie gaf als inleiding een kleine lezing over de achtergronden van het nieuwe ov-plan, dat duidelijk andere uitgangspunten heeft als het huidige. Dat is ook de reden dat in heel Limburg veel lijnen komen te vervallen. De belangrijkste overwegingen zijn daarbij vervoer in grote snelle lijnen (visgraadmodel) en stoppen met lijnen waar minder als 20 mensen per dag in- en uitstappen.
Als reactie op de ingezonden brieven en wijzigingsvoorstellen heeft de Provincie en Arriva in overleg met de gemeente serieus gekeken naar het eerder gedane voorstel, met het volgende resultaat:

Voor Kerkrade-west de volgende lijnen

1. Lijn 5 van Heerlen Station- Landgraaf- Snowwold- Rukker- Onder Spekholz- Akerstraat- Pastoor Theelenstraat- Graverstraat- Pleinstraat- Plein- Calbertsweg te combineren met lijn 19 van Heerlerbaan- Akerstraat- Station Heerlen tot 1 ringlijn door bij de Calbertsweg niet om te keren maar door te rijden via de randweg Hamstraat en Locht tot het busstation Parkstad Stadion. Die zelfde lijn in omgekeerde richting wordt dan lijn 6. Samen een halfuursverbinding in beide richtingen.

2. Lijn 20 wordt de snelle verbinding tussen Kerkrade-Centrum en Heerlen-Station. 4 maal per uur in beide richtingen met opstapplaatsen Busstation Parkstad Stadion, Heerlenersteenweg, Kaalheidersteenweg, Kerkradersteenweg Wijngracht Ziekenhuis.

3. Lijn 44 blijft zoals in het concept vanaf de grensovergang over de Locht naar Busstation Parkstad Stadion en dan richting ziekenhuis Heerlen en Zuyd Hogeschool (Arcus en Sintermeerten), geen opstapplaatsen meer in de wijk, wel overstapmogelijkheden!

4. Lijn 27 weer op te nemen in het reisplan omdat voor veel mensen de afstanden te lang worden om te lopen naar de steenwegen en ook alle voorzieningen langs deze lijn liggen (Medisch Centrum, MFA, Tandartsenklinieken, Winkelgebied, Postkantoor, scholen voor bijzonder onderwijs en WOZL).  Deze lijn loopt dan van Herzogenrath via Bleijerheide tot het Busstation Parkstad Stadion volgens de huidige route Steenweg, Kapelweg, Heiveldstraat, Begoniastraat, Kampstraat, Willem Sofiaplein, van de Weijerstraat, Willemstraat, Graverstraat, Spekhofstraat, Wenckebachstraat naar busstation Parkstad Stadion. Mensen vanuit Gracht en Landgraaf kunnen dan weer met 1 overstap op de Graverstraat richting Heerlen of Kerkrade-Centrum.

5. Lijn 21/24 vanuit Simpelveld die via de Wiebachstraat en stadion (Golden Tulip Hotel, Mitralis/AHXL en Stadion naar het busstation Parkstad Stadion loopt.


Wat betreft lijn 29, er komt een afsplitsing van lijn 29 (Haanrade-Meuserstraat) langs de Luckerheidekliniek vanaf het busstation Kerkrade-Centrum richting markt Eygelshoven, Landgraaf tot Heerlen-Station..


 

lijnennetkaart_kerkradekopie
Een niveau terug
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Wijk & Buurt] [Wijkvoorzieningen] [De buurten van West] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west