Hondenbeleid
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

Hondenbeleid

De gemeente Kerkrade voert een hondenbeleid dat mede gericht is op het creŽren en behoud van leefbaarheid in de buurten, waarbij het uitgangspunt is dat de openbare ruimte van ons allemaal is, zowel van hondenbezitters als van niet-hondenbezitters. Het beleid is opgebouwd uit een tweetal peilers die in onderlinge samenhang dienen te worden gezien en moeten zorgen voor een goede balans in de belangen van hondenbezitters en niet-hondenbezitters.

In het belang van de hondenbezitters zijn door de gemeente een aantal voorzieningen gerealiseerd:
anderzijds wordt in het belang van ons allemaal toegezien op naleving van de in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen spelregels met betrekking tot het uitlaten  van honden.

Een folder met daarin het beleid en de daarbij behorende maatregelen is verkrijgbaar bij de infobalie in het Gemeentehuis of telefonisch bij de afdeling wijkbeheer. Telefoon 14 045.

Meest gestelde vragen:
Mag mijn hond overal komen? Nee, begraafplaatsen, zandbakken, kinderspeelplaatsen en speelweides zijn verboden gebied voor honden.
Mag ik mijn hond los laten lopen? Nee, met uitzondering van losloopgebieden geldt een algemene aanlijnplicht.
Moet ik de uitwerpselen van  mijn hond opruimen? Ja, behalve in losloopgenieden en uitlaatroutes.
Ben ik verplicht een ruimmiddel voor hondenuitwerpselen bij me te hebben? Ja, tijdens het uitlaten van de hond bent u verplicht dit bij u te hebben.
Moet mijn hond de hondenpenning dragen? Nee, de hondenpenning wordt niet meer uitgegeven door de gemeente (2014).

Hondenbeleid Gemeente Kerkrade, hondenuitlaatroutes en losloopgebieden
 

Een niveau terug
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Wijk & Buurt] [Wijkvoorzieningen] [De buurten van West] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west