Anstelvallei
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

De Anstelvallei in Kerkrade-West krijgt een opknapbeurt

De provincie Limburg heeft daar 2 miljoen euro voor beschikbaar gesteld. kerkrade wil er 1 miljoen euro bij doen. Het meeste geld wordt besteed aan de opknapbeurt van twee monumentale hoeves in het gebied. Hoeve Nieuw Ehrenstein en hoeve Klarenanstel moeten een nieuw leven krijgen. Volgens de plannen komt er in Nieuw Ehrenstein een horecagelegenheid, een Bed & Breakfast, een klein cultuur podium en een waterspeelplek. In Klarenanstel, op een steenworpafstand van de andere hoeve, komen een klein aantal vakantie-appartementen.
Kerkrade pakt het natuurgebied niet alleen aan. de provincie Limburg is een belangrijke partner, net als de stichting Limburgs Landschap en het Waterschap. De gemeente voert bovendien gesprekken met stichting Limburgs Landschap over de exploitatie van de hoeves. Limburgs landschap exploiteert op andere plekken in de provincie al vakantiehuisjes. ze hebben er dus ervaring mee. en ze hebben geen winstoogmerk. Geld dat er verdiend wordt, vloeit terug het gebied in.
Naast de renovaties worden de bestaande fiets- en voetpaden opgeknapt en komen er speciale fitnesstoestellen voor buiten aan het water te staan.

(bron mgl-Michiel Goertzen)

 

Een niveau terug
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Wijk & Buurt] [Wijkvoorzieningen] [De buurten van West] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west