Bezienswaardigheden
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

Kerkrade-West heeft een aantal unieke bezienswaardigheden.

In het mooie Zuid-Limburg ligt een prachtig dierenpark; GaiaZOO Kerkrade. In dit bijzondere en moderne dierenpark leven de dieren in ruime, natuurlijke verblijven. GaiaZOO is voor zowel kinderen als volwassenen een geweldig dagje uit, waar “beleven” en “ervaren” centraal staan.

De Botanische Tuin Kerkrade behoort tot de 2e categorie niet– universitaire botanische tuinen. De omschrijving luidt als volgt. Een tuin, waarin zich ten dienste van het publiek bijeengebrachte verzameling in– en uitheemse gewassen bevindt, die soms ten dele in kassen is ondergebracht en waarin de soorten afzonderlijk staan opgesteld.

Met de stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij reist u op nostalgische wijze tussen de stations Simpelveld en Valkenburg aan de Geul. De rit met de oude Amerikaanse schoolbus (of Engelse dubbeldekker) reist heen en weer tussen Valkenburg aan de Geul en Maastricht Centrum. Aan de kade in Maastricht ligt de boot van Rederij Stiphout voor u gereed voor een rondvaart over de Maas.

een niveau terug
lr beekdalenroute 4
gaiazoo
botanische tuin terwinselen
stoomtrein zlsm
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Wijk & Buurt] [Thuis in eigen wijk] [Op bezoek bij...] [Bezienswaardigheden] [Service] [Index]

© bp-west