Krimp biedt ook nieuwe kansen
line
Home
Index

Privacyverklaring Stichting Bewonersplatform Kerkrade-West

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Contact

Nieuwe ondernemers

Op initiatief van de gemeente Kerkrade is in samenwerking met de Stichting StartersCentrum Zuid-Limburg van de Kamer van Koophandel een nieuw actieprogramma voor startende ondernemers in gang gezet.
Een initiatief waarbij mensen die de stap richting ondernemen overwegen, al in een vroeg stadium een beroep kunnen doen op een adviseur die hen bij alle belangrijke overwegingen begeleidt. Ook voor financiële en fiscale vraagstukken kan de ondernemer terugvallen op de adviseur of de vele workshops en voorlichtingsbijeenkomsten die vanuit de Stichting worden aangeboden.

Economie
Er zijn in de stad steeds meer ondernemers die willen stoppen met hun bedrijf. De overname van deze bedrijven zal steeds vaker een probleem zijn. Actie om nieuwe ondernemers hiervoor te vinden, is wenselijk.
"Door middel van één op één-begeleiding gaan we het pad effenen voor startende ondernemers", bevestigt wethouder Peter Thomas (Economische Zaken). "Daarbij maakt het niet uit of mensen vanuit een uitkeringssituatie of loondienst willen starten. Door middel van workshops kunnen ontbrekende ondernemersvaardigheden worden ontwikkeld of verbeterd. De starter krijgt hulp bij zijn marktonderzoek en het schrijven van zijn ondernemingsplan."

Als gevolg van de onlangs door de gemeenteraad goedgekeurde Stadsdeelvisie voor Kerkrade-West zal in de komende 10 jaar gewerkt worden aan een verdere concentratie van winkels in het gebied tussen Carboonplein en het nieuw aan te leggen station Spekholzerheide. De oude winkelstraten in de wijk Piusstraat, Piusplein, Heiveldstraat en Akerstraat (deel tussen Carboonplein en Kaalheidersteenweg) zullen hun winkelaanbod moeten afbouwen. Verder is er door de het krimpen van de totale bevolking alsmede door de onstuitbare opkomst van internetwinkels minder behoefte aan fysieke winkels, waardoor ook hier een noodzakelijke extra krimp zal plaatsvinden.
Dit heeft directe gevolgen voor de huidige winkelstraten. In deze oude winkelstraten zullen de komende jaren nog meer winkelpanden vrijkomen waarvoor een nieuwe passende bestemming gezocht moet worden. Het starten van een bedrijf in oude winkelstraten, met veel leegstaande panden, is niet zonder risico’s, maar biedt goede kansen voor startende dienstverleners (advocatenkantoren, para-medischepraktijken, administratiekantoren, expositieruimte, kunsthandel, kleermakers) en accomodaties die het verblijf van bezoekers aan onze wijk verlengen (kleine musea, bed en breakfast-bedrijven, eetcafées). De winkeliersvereniging, de gemeente Kerkrade en het Bewonersplatform zijn belangenbehartigers die u waardevolle informatie kunnen geven over alles wat er speelt in de komende jaren in dit gebied. Beslis nooit iets voordat u uitgebreid gesproken heeft met deze drie partijen. Zij weten waar behoefte aan is, wat een voormalig winkelpand aan huur mag kosten, zij kennen het bedrijvenaanbod in de hele wijk, welke bedrijven/winkels toegestaan c.q. wenselijk zijn en welke niet.

Informatie:
bewonersplatform@kerkrade-west.nl

 

Een niveau terug
[Platform Kerkrade-West] [Wie zijn wij] [Werkgroepen] [Economie & Toerisme] [Communicatie] [Ouderenplatform] [Zorg & Samenleving] [Bewonersprojecten] [Wijk & Buurt] [Thuis in eigen wijk] [Service] [Index]

© bp-west